Veznjak Gorice na operaciji, slomio je vilicu

Jučerašnji susret između Slaven Belupa i Gorice obilježila je teška ozljeda igrača Gorice Pauliusa Golubickasa, koji je u šestoj minuti nakon sudara sa suparničkim igračem nezgodno pao i pritom slomio vilicu.

Golubickas je hitno prevezen u koprivničku bolnicu gdje mu je ustanovljena fraktura vilice, a zatim je prebačen u kliničku bolnicu Rebro gdje će biti operiran. Nakon traumatične scene koja je obilježila početak utakmice, nikome nije bilo lako nastaviti igru.

- Osobno mi je bio veliki šok vidjeti kako netko od tvoje djece leži nepomično na terenu s teškom ozljedom lica. Siguran sam da je tako bilo i igračima koji su bili blizu njega, koji su išli pogledati kako se osjeća... Moramo biti uz njega, zaželjeti mu brz oporavak i nadati se da će se vratiti nogometu što prije, rekao je strateg Gorice Valdas Dambrauskas.

Dokapetan Gorice Matija Dvorneković prvi je na terenu prišao ozljieđenom Litavcu.

- Okrenuo sam ga na bok, mislio sam da se guši dok mi nije počeo objašnjavati da ne osjeća donju čeljust. U tom trenutku sam počeo vikati liječničkoj ekipi da uđu na teren... Naravno da nije bilo jednostavno nastaviti utakmicu nakon toga, cijelo smo vrijeme razmišljali o njemu i ispitivali dečke na klupi kako je, imaju li kakvih informacija, nismo znali što se događa.

Prije početka današnjeg treninga igrači i stručni stožer Gorice zajedničkom fotografijom zaželjeli su Pauliusu brz oporavak. Trener Dambrauskas dao je igračima slobodan ponedjeljak, a u utorak kreću s pripremama za sljedeću utakmica koja je na rasporedu već u četvrtak kod Inter Zaprešića.