Michael Jordan donira 100 milijuna dolara za borbu protiv rasizma

Legenda NBA lige, Michael Jordan najavio je da će donirati 100 milijuna dolara organizacijama koje se bore protiv rasne nejednakosti.

-
Michael Jordan i Jordan Brand će tijekom idućih 10 godina donirati 100 milijuna dolara organizacijama angažiranim na borbi za rasnu jednakost, socijalnu pravdu i bolji pristup obrazovanju, stoji u njegovoj objavi.

Jordan se nedavno putem društvenih mreža oglasio i u povodu smrti Georgea Floyda, a sada je odlučio pružiti konkretnu pomoć.

Osobno bogatstvo Michaela Jordana, koji se smatra najvećim igračem u povijesti NBA lige, i vlasnika franšize Charlotte Hornets, procjenjuje se na 2,1 milijarde dolara.

- Jordan Brand je više od jednog čovjeka. To je oduvijek obitelj. Mi smo ponosna obitelj koja je prevladala prepreke, koja se borila protiv diskriminacije u zajednicama širom svijeta i koja svakodnevno nastoji izbrisati mrlje rasizma i posljedice nepravde. Crni životi su bitni. Ovo nije kontroverzna izjava. Sve dok ukorijenjeni rasizam, koji institucijama u našoj državi dopušta kardinalne pogreške ne bude iskorijenjen, bit ćemo angažirani na očuvanju i poboljšanju života crnaca, poručila je bivša zvijezda Chicago Bullsa i šesterostruki NBA prvak.

Često kritiziran za vrijeme profesionalne karijere jer je rijetko i nerado javno istupao kako bi upozorio na rasne i društvene probleme u Sjedinjenim Državama, Jordan se prošli tjedan pridružio brojnim slavnim osobama koje su nakon smrti Georgea Floyda osudile brutalno ponašanje policije.