Kevin Durant odbacio mogućnost povratka u nastavku sezone

Kevin Durant odbacio je mogućnost povratka na parket i igračkog debija u za Brooklyn Netse u nastavku prekinute sezone, o čemu se već mjesecima špekuliralo.

-
NBA: Udruga igrača podržala plan za nastavak sezone      

Durant je posljednju utakmicu odigrao u dresu Golden State Warriorsa 11. lipnja 2019., kad mu je tijekom petog dvoboja finala doigravanja za NBA naslov protiv Toronto Raptorsa pukla Ahilova tetiva.

U razgovoru za američki ESPN Durant je rekao da osjeća veliki napredak po pitanju svoj stanja, napomenuo je i da redovito trenira u Los Angelesu, ali da se ne osjeća fizički spremnim za povratak u ovoj sezoni, koja bi trebala biti nastavljena 31. srpnja i završiti najkasnije 12. listopada.

- Za mene je najbolje da pričekam. Ne vjerujem da sam već za mjesec dana spreman igrati takvim intenzitetom. Ovako mi ostaje dovoljno vremena da se pripremim za sljedeću sezonu i ostatak karijere. Moja sezona je završena. Nisam ni planirao igrati. Još prošlog ljeta smo se dogovorili da ćemo čekati do sljedeće sezone, izjavio je 31-godišnji Durant te dodao da nije siguran hoće li se pridružiti suigračima tijekom odigravanja utakmica u Orlandu.

Bivši igrač Seattle Supersonicsa, Oklahoma City Thundera i Golden State Warriorsa, koji je 2014. bio proglašen najboljim igračem NBA lige, a u osvajanju dva naslova s Warriorsima bio prograšavan najboljim igračem NBA finala, prošlog je ljeta kao slobodan igrač s Brooklyn Netsima potpisao četverogodišnji ugovor vrijedan 164 milijuna dolara.

Iako nije imao nikakve simptome, Durant je u ožujku ove godine bio jedan od igrača koji su imali pozitivan nalaz na Covid-19, bolest od koje se potpuno oporavio.

- Bio sam šokiran. No, onda sam postao znatiželjan. Želio sam znati što to znači. Što je taj virus uopće? Skupljao sam sve više informacija. To me smirilo... Želio sam znati s čim imam posla i kako se sam protiv toga mogu boriti, rekao je Durant.

Tijekom sezone, Netsi su ostali i bez druge najveće zvijezde, razigravača Kyrieja Irvinga, koji je 3. ožujka otišao na operaciju ramena. Prema svim pokazateljima ni Irving nema namjeru igrati u nastavku prekinute sezone.