Čilić će posjetiti sportsko igralište u Tordincima

Hrvatski tenisač Marin Čilić u subotu, 6. lipnja, posjetit će sportsko igralište za djecu u Tordincima u Slavoniji, kojeg je financirala njegova zaklada.

Na Čilićev poziv u lipnju prošle godine na humanitarnom sportskom spektaklu Gem Set Hrvatska okupili su brojni hrvatski poznati sportaši i tom prilikom prikupljen je novac za izgradnju sportskog igrališta u općini Tordinci.

Iako su već odavno građevinski radovi završeni, zbog problema u transportu uzrokovanih pandemijom COVID-19 sportski premazi nisu naneseni na igralište. No, to neće spriječiti Marina Čilića i djecu da u subotu (u 10 sati) zajedno provedu na igralištu zabavne sportske trenutke, a i mediji su pozvani da se pridruže, priopćila je u petak Zaklada Marin Čilić.

Ovim multifunkcionalnim igralištem 120 djece Osnovne škole Tordinci, u čijem je dvorištu igralište sagrađeno, konačno je dobilo sportski prostor u kojem će moći imati nastavu iz tjelesnog odgoja, ali i provoditi svoje slobodno vrijeme. Na igralištu će im se i pridružiti i stariji vršnjaci iz sva četiri mjesta općine Tordinci koji do sada nisu imali ni sportsku dvoranu, ni igralište.

Zaklada Marin Čilić kroz obrazovne, sportske i programe ohrabrivanja, potiče okruženje u kojem svako dijete ima priliku ostvariti svoj potencijal i snove. Od svog osnivanja Zaklada je kroz projekte dotakla živote više od 1.000 djece. Do sada je Zaklada dodijelila 37 stipendija mladim, talentiranim sportašima i klasičnim glazbenicima, dok su četiri škole u Hrvatskoj donacijom Zaklade obnovile kabinete fizike i informatike. Također, Zaklada je donacijama dvije godine zaredom pomogla organizaciju besplatnog teniskog kampa za djecu u Vukovaru.