Hrvatsko vaterpolsko prvenstvo nastavlja se krajem lipnja

Izvršni direktor Hrvatskog vaterpolskog saveza (HVS) Perica Bukić u petak je predstavio kalendar natjecanja u ovoj godini prema kojemu bi se krajem lipnja dvobojima polufinala doigravanja nastavilo prvenstvo Hrvatska za vaterpoliste.

Polufinalni parovi bit će Jug AO - Mornar BS i Mladost - Jadran (ST).

- Za razliku od drugih sportova odlučili smo se nastaviti natjecanje tijekom ljeta jer smatramo kako je to važno i za naš sport, ali i za same igrače. Prvenstvo ćemo pokušati što je više moguće igrati na otvorenom, a nadamo se i uz prisustvo barem dijela gledatelja, rekao je Bukić.

Prvenstvo bi se nastavilo 24. lipnja, a najkasniji mogući završetak doigravanja bi bio 2. kolovoza. Usto je dogovoreno i održavanje završnog turnira četiri najbolje momčadi regionalne Jadranske lige koji bi se održao u Dubrovniku 11. i 12. srpnja. Na tom turniru bi trebali nastupiti Jug AO, Mladost, splitski Jadran i crnogorski predstavnik Jadran iz Herceg Novog.

- Čuli smo kako se i naši konkurenti vrlo ozbiljno pripremaju za izazove koji ih očekuju sljedeće godine, tu mislim na Srbiju, Crnu Goru, Grčku i Italiju, pa je i to jedan od razloga što ćemo nastaviti sezonu, dodao je Bukić.

Po završetku domaćeg prvenstva ponovno će se okupiti hrvatska reprezentacija, koja bi od 9. do 15. kolovoza trebala imati pripreme u Rijeci te odigrati prijateljsku utakmicu protiv Italije. U planu je i tjedan dana priprema u Šibeniku, od 23. kolovoza do 1. rujna tijekom kojih bi se trebao održati i pripremni turnir HEP kup na kojemu bi uz Hrvatsku trebale nastupiti reprezentacije Crne Gore, Italije i Grčke.

Priprema se i obilježavanje dostojnog oproštaja velikom hrvatskom treneru Ratku Rudiću. Za tu priliku bi se možda u rujnu trebala odigrati utakmica Hrvatske protiv Svijeta u kojoj bi Rudić bio izbornik Svijeta, ali za sada je oko te utakmice puno otovrenih pitanja.

- Još uvijek ne znamo bi li se ta utakmica igrala negdje na moru ili u Zagrebu, a s obzirom da želimo da to bude spektakl htjeli bismo da i tribine mogu biti pune tako da trenutačno ne možemo znati detalje, rekao je Bukić.