Donat opet među hrvatskom stolnoteniskom elitom

Nakon jedne sezone izbivanja stolnotenisači Donata vratili su se u elitni rang hrvatskog stolnog tenisa - Superligu.

Donatovci su igrali briljantno u Prvoj ligi zapad te su bili vodeći na tablici s omjerom 14/0. Zbog pojave pandemije koronavirusa natjecanje je prekinuto i HSTS je donio odluku:

- Sva natjecanja pod nadležnošću Saveza su definitivno prekinuta zbog pandemije Covida-19 i nemogućnošću završetka natjecanja u regularnim uvjetima, a prvaci su Starr i dr. Časl. Što se tiče sezone 2020./21. i u muškoj i ženskoj ligi će nastupati 12 klubova, što znači da nijedan klub neće ispasti iz lige. U sljedećoj sezoni novi superligaši su Cibalia (1. HL istok) i Donat (1. HL zapad).

Stolnotenisači Donata tako su u samo četiri sezone dvaput prošli put od ispadanja do povratka u Supe ligu. Ono čime se svakako mogu podičiti je što su se oba puta u elitni rang vratili bez ijedne izgubljene utakmice. Rezultat je to koji sam za sebe dovoljno govori kako je ovom sportskom kolektivu, s dugom tradicijom, mjesto među najboljim hrvatskim ekipama.

- Još boli ono ispadanje iz Superlige prošle sezone. Bili smo svjedoci jednoj velikoj nepravdi i nepravednim rezultatima. Ali nije nas ništa pokolebalo. Rekli smo tada sami sebi da se moramo ekspresno vratiti i to smo i učinili. Prvenstveno zato što imamo odličnu ekipu o čemu govori skor od 14 pobjeda bez poraza u prvenstvu. Naš prvi pratitelj zaostao je za nama četiri pobjede tako da smo mi već tada i teoretski izborili ulazak u Superligu i Savez je samo potvrdio ono što je morao potvrditi, kaže trener Donata Davor Karlović.

Uz njega, najzaslužniji za povratak u Superligu su, naravno, igrači. Tomislav Zubčić, Ivan Zeljko i Antonio Goja na svojim su leđima iznijeli cijeli teret protekle sezone. Karlović kaže kako će upravo oni biti okosnica i u narednoj sezoni.

- Njih trojica su sve dvoboje uvjerljivo dobili, uključujući i one protiv direktnih konkurenata. U cijeloj sezoni su izgubili samo četiri meča. Tomislav Zubčić je u svojih 16 dvoboja ostvario isto toliko pobjeda, Ivan Zeljko imao je omjer 15:1, a Antonio Goja 13:1. Mislim da to dovoljno govori o našoj kvaliteti i da nam je mjesto u Superligi, a ne u Prvoj ligi u koju su nas izbacili. Ovom prilikom najavljujem da ćemo mi i u Superligi ostati u ovom sastavu. To se natjecanje igra drukčijim sistemom, odnosno nema igre parova što nama odgovara. Mi imamo tri jednaka igrača i ne bojimo se nikoga. Osim protiv prve tri ekipe lige sa svima drugima možemo igrati ravnopravno, smatra Karlović.

Više pročitajte na stranicama Radio Zadra.