Nadal zabrinut: Sada ne bih putovao u New York

Španjolski tenisač Rafael Nadal je u četvrtak, dan nakon svog 34. rođendana, izjavio kako sada u ovom trenutku ne bi htio putovati na US Open gdje je prošle godine slavio.

-
Da me danas pitate želim li putovati u New York na US Open, odgovorio bih vam 'Ne, ne želim', rekao je Nadal u razgovoru preko Zooma.

- Za par mjeseci, ne znam. Nadam se da da, dodao je drugi tenisač svijeta.

Tenis je zbog pandemije bolesti COVID-19 u blokadi do sredine kolovoza i još nije sigurno hoće li se US Open održati. Nakon njega bi se trebao igrati odgođeni Roland Garros.

- Trebamo čekati dok ne budemo imali više informacija o tome kako se virus razvija i kakva će situacija biti. New York je jedno od mjesta u svijetu koje je jako pogođeno pandemijom, rekao je Nadal.

Kada se nastave teniska natjecanja to će vjerojatno biti bez gledatelja što Nadala ne čini sretnim.

- Iskreno, mrzim tu ideju. No, ako je to jedini način, zašto ne? To je moje stajalište. Ne razumijem tenis bez energije gledatelja, bez strasti koju donosi pun stadion., rekao je Nadal.

Legendarni Španjolac osvrnuo se i na prosvjede zbog smrti Georgea Floyda koji su zahvatili SAD.

- Naravno da sam zabrinut kada vidim sve te nesreće koje se događaju na ulici. Nasilje i pandemija stvaraju tešku klimu, teško ozračje za svijet. Važno je ostati miran, poštovati svakoga i živjeti u miru, rekao je Nadal.