Premier liga do kraja sezone odobrila pet zamjena

Engleska Premier liga odlučila je u četvrtak odobriti privremeno pet zamjena svakoj momčadi tijekom utakmice kada se prvenstvo nastavi sredinom lipnja.

-
Za ostatak sezone 2019./2020., broj zamjena koje mogu biti korištene tijekom utakmice bit će povećan s tri na pet, stoji u priopćenju Premier lige koja podsjeća da je ta mjera donesena u skladu s privremenim promjenama pravila koje je donio Međunarodni odbor za donošenje nogometnih pravila (IFAB).

Klubovima je odobreno da na klupi mogu imati devet rezervnih igrača umjesto dosadašnjih sedam.Za manje od dva tjedna nastavlja se englesko prvenstvo u kojemu se trebaju još do završetka odigrati 92 utakmice prije kraja srpnja.

Nakon što će se u srijedu 17. lipnja odigrati dvije preostale utakmice 29. kola, do kraja sezone ostaje devet kola koje treba odigrati u šest i pol tjedana.

Kako bi se ublažile posljedice tog intenzivnog ritma igranja, posebice nakon tri mjeseca pauze i samo tri tjedna treninga, FIFA je predložila povećanje broja zamjena što je odobrio IFAB.