Hrgovićev menadžer: On je uvjeren da može pobijediti Joshuu

Menadžer Filipa Hrgovića (27) Nisse Sauerland smatra da je hrvatski boksač spreman za ući u ring sa svjetskim prvakom Anthonyjem Joshuom, vlasnikom pojasa po WBA, IBF, WBO i IBO verziji. Sljedeći meč Hrgović je trebao imati protiv Jerryja Forresta, no on je odgoden zbog pandemije koronavirusa i nije poznato kada će opet u ring.

- On je kao vrlo mlad sparirao s Davidom Hayeom. Bio je u WSB-u (Svjetskoj boksačkoj ligi), bio je na Olimpijskim igrama. Ako ćemo gledati po nekom pedigreu, on ima A+.

- Što se tiče ambicija, one također idu uz taj pedigre. Uvjeren je da može pobijediti Joshuu, a isto tako i mi. Pitanje je samo kako doći do tih borbi, no doći će i to. Moramo samo biti strpljivi i pratiti rutu koju smo si zacrtali, rekao je Sauerland za  britanski Sky Sports pa nastavio:

- Da meč protiv Joshue dođe sutra, uz dobre uvjete bi ga prihvatio. No, rekao sam milijun puta, zašto bi se Joshua borio protiv Filipa? Filip jednostavno mora doći u poziciji gdje više nitko neće moći pobjeći od meča protiv njega. Ima teškaša koji nemaju onu agresivnu prirodu, Filip to ima, rekao je Sauerland.

Hrgović se borio u WBC-u gdje pojas trenutačno ima Tyson Fury, ali tamo je prvi obvezni izazivač Dillian Whyte tako da bi borbu za taj naslov hrvatski boksač morao čekati i duže.