U Španjolskoj izraženi problemi s produljenjima ugovora nogometaša

FIFA je zbog pandemije koronavirusa dala nacionalnim savezima i klubovima legalni okvir za mnoge stvari nikad viđene u svijetu nogometa, ali moć svjetske nogometne organizacije ne seže do radnog zakonodavstva pojedinih zemalja, piše španjolska Marca.

Mnogi igrači i klubovi uspješno postižu dogovore, no neki igrači ne pristaju na produženje ugovora, najčešće do kraja kolovoza ili početka rujna, što su termini kad je, po novome, definiran kraj nogometne sezone.

Ima raznih situacija, na primjer neki su već unaprijed potpisali transfer u drugi klub tijekom ljeta i situacija im je osobno komplicirana na više načina. U Primeri je tako, na primjer,  30-ak igrača na posudbi u drugim klubovima, a ugovori o posudbi uglavnom završavaju s 30. lipnjem, Pedraza na posudbi iz Vilarreala u Betis, Oscar Rodriguez iz Reala u Leganes, najveće ime je vjerojatno Martin Odegaard, kojeg je Real posudio Real Sociedadu... Problema ima dosta u španjolskoj La ligi, ali i u drugim nacionalnim prvenstvima, a najmanje u Bundesligi, koja se prva vratila natjecanju i uspjet će ga završiti prije ključnog datuma, odnosno prije početka srpnja.