U srijedu se opet igra nogomet u Portugalu

U srijedu se nastavlja nogometno prvenstvo u Portugalu i to nakon tri mjeseca stanke zbog pandemije korona virusa.

Prvenstvo se nastavlja utakmicom u kojoj vodeći Porto igra na gostovanju protiv Famalicaoa, a taj susret je već izazvao brojne kontroverze jer su navijači Porta najavili da će se u velikom broju okupiti ispred stadiona.

Gledatelji ne smiju na stadion, a portugalske zdravstvene službe objavili su da se navijači ne smiju okupljati ispred stadiona, kao i kafićima i drugim mjestima gdje bi gledali TV prijenos.

U Portugalu je još na snazi mjera kojom se zabranjuje okupljanje više od 200 osoba, a još su velika ograničenja u javnom prijevozu.

Portugalska vlada nedavno je obznanila da će tamošnja liga, klubovi i nogometaši morati preuzeti punu odgovornost za sve moguće posljedice po javno zdravlje zbog povratka nogometa. 

Portugalska liga trebala se nastaviti prije tjedan dana, ali su kasnile rigorozne inspekcije stadiona i testiranje svih sudionika.

Dokraja prvenstva je ostalo još 10 kola, a aktualni prvak Benfica zaostaje bod za vodećim Portom. Druga portugalska liga, kao i ostala nogometna natjecanja u zemlji, osim Kupa, otkazani su.