"Final Eight" Lige prvaka i EL-a na istom stadionu, zna se favorit

Već se zna da je UEFA praktički odlučila oduzeti domaćinstvo završnice Lige prvaka Istanbulu, a nagađa se da je ideja "Final Eight" i Lige prvaka i Europske lige održati na najpovoljnijoj mogućoj lokaciji. Špekulira se da po svim kriterijima najviše odgovara Portugal.

Prioritet je laka dostupnost momčadima i dužnosnicima, dok se navijači zasad ne uzimaju ozbiljno u obzir kao opcija. Tako španjolski mediji danas tvrde da je najbliže  domaćinstvu četvrtfinala, polufinala i finala Lige prvaka i Europske lige stadion Benfice Luz. UEFA mora konačnu odluku donijeti u sljedeća dva tjedna.

Zasad se zna da će se Liga prvaka nastaviti 5. kolovoza, a Europska liga 7., kolovoza, dok bi finala bila održana 26. kolovoza (EL) i 29. kolovoza (LP).

- UEFA-ina ideja je da se u Ligi prvaka i Europskoj ligi igraju, počevši od četvrtfinala, po jedna utakmica na događaju organiziranom u jednom gradu, no ništa još nije službeno potvrđeno, odao je medijima prije nekoliko dana predsjednik španjolskog Getafea Angel Torres za španjolsku radio postaju Cadena COPE u petak.