Klopp: Nećemo popuštati, Liverpool još nije prvak

Liverpool neće popustiti u devet zadnjih kola engleskog prvenstva čak i ako osiguraju naslov prvaka, prvi nakon 30 godina, izjavio je trener tog engleskog prvoligaša Jurgen Klopp.

Liverpool ima prednost od čak 25 bodova ispred drugoplasiranog Manchester Cityja, a Premier League se priprema za nastavak prvenstva prekinutog u ožujku zbog COVID-19.

Liverpool može osigurati naslov prvaka pobjedom protiv Evertona u prvoj utakmici nastavka prvenstva ako City izgubi od Arsenala 17. lipnja kada se sezona nastavi.

- Lijepo je misliti o tome, ali mi još nismo prvaci i to znamo, izjavio je Klopp za BBC. - Znamo da smo blizu, ali biti blizu nije biti na cilju. Potrebno nam je 27 bodova i učinit ćemo sve da ih uzmemo. Ne želimo prestati pobjeđivati nakon dvije utakmice, dodao je.

Prvenstvo je prekinuto 13. ožujka zbog pandemije koronavirusa, a klubovi, koji već neko vrijeme treniraju u manjim grupama, prošli su tjedan glasali za povratak treninga s kontaktom.

- Nevjerojatno je koliko mi je nogomet nedostajao, rekao je Klopp.

- Znam da to nije najvažnija stvar na svijetu, ali to mi je strast. Nadam se da se ljudi raduju povratku nogometa jer se i mi radujemo.