Kulušić: Žalostan sam kako su suci koristili VAR tehnologiju

Ante Kulušić, dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i predsjednik Komisije nogometnih sudaca, u razgovoru s Lovorkom Magdićem za Hrvatski radio komentirao je suđenje na utakmici polufinala Kupa između Rijeke i Osijeka. Sudac Igor Pajač imao je nekoliko pogrešaka koje su utjecale na tijek dvoboja na Rujevici.

- Nažalost, proveo sam dan na telefonu zbog jučerašnje utakmice i zato sam za sutra sazvao komisiju nogometnih sudaca gdje ćemo analizirati sve što se dogodilo na utakmici, preslušati razgovore iz VAR sobe sa sucima. U 12 je sastanak, a onda ćemo poslati priopćenje svim medijima. Međutim, ono što mogu reći kao predsjednik komisije - nisam zadovoljan suđenjem na polufinalu, nisam zadovoljan kako su suci koristili VAR tehnologiju. Ne da nisam zadovoljan kako su koristili VAR tehnologiju nego sam žalostan. Nadam se da se takve pogreške više neće događati u hrvatskom nogometu, rekao je Kulušić, a posebno ga je zasmetalo kako je korištena VAR tehnologija.

- Presedan je to kad se ne koristi protokol. IFAB je propisao protokol kako i na koji način, VAR je druga prilika sucu. Rijetko tko u svom poslu ima drugu priliku, kad bi kirurg imao dvije prilike, nikad nitko ne bi umro. Nogometni sudac ima dvije prilike, da vidi uživo i za određene situacije da pogleda poslije, upravo takve situacije su bile sinoć koje suci nisu dobro procijenili, zaključio je Kulušić.