Završeno prvenstvo BiH, prvak banjalučki Borac

U ponedjeljak je donijeta odluka o završetku natjecanja u prvenstvu Bosne i Hercegovine za rukometaše, a prvakom je proglašen Borac iz Banja Luke.

Odluku o završetku prvenstva donio je povjerenik natjecanja Srđan Jović, nakon što Upravi odbor Rukometnog saveza BiH nije uspio postići konsenzus oko nastavka ili okončanja prvoligaškoga natjecanja. Prema pisanju medija u BiH Jović je objavio Bilten u kojem navodi da je prvenstvo završeno te da se prvakom proglašava Borac iz Banja Luke. Po istoj odluci iz Premijer lige ispadaju Goražde, Iskra i Drina, a uz Borac će u europskim natjecanjima sudjelovati Gračanica i Bosna iz Visokoga.

Rukometno prvenstvo BiH je prekinuto zbog pandemije izazvane širenjem zaraze koronavirusom i nije ga bilo moguće nastaviti i okončati u rokovima koje je nacionalnim savezima zadala Europska rukometna federacija (EHF).

Od prvoligaških natjecanja u Bosni i Hercegovini još je samo donekle neizvjesna sudbina nogometne Premijer lige. Za ponedjeljak je zakazan sastanak Natjecateljskog povjerenstva, na kojem bi se trebala biti donijeta konačna odluka.

U javnosti prevladava dojam kako će i nogometno prvenstvo biti prekinuto, a Sarajevo biti proglašen prvakom.