Tomić: Ovo je sigurno jedan od najboljih trenutaka u mojoj karijeri

Nogometaši Lokomotive prvi su finalisti Hrvatskog nogometnog kupa. U polufinalnom dvoboju igranom u Koprivnici Lokosi su svladali Slaven Belupo 3:1. Njihov trener Goran Tomić nije skrivao oduševljenje nakon velike pobjede svoje momčadi.

Lokomotiva slavila u Koprivnici i izborila finale Kupa

- Presretan sam, ovo je sigurno jedan od najboljih trenutaka u mojoj trenerskoj karijeri, igrati finale Kupa Hrvatske. Stvarno sam ponosan na svoj stožer, igrače, na kompletan klub jer smo napravili fantastičnu stvar. Utakmica je bila baš kao što smo očekivali, znali smo da će Slaven od početka krenuti s visokim ritmom, primili smo gol, no znali smo da oni u drugom poluvremenu ne mogu pratiti naš ritam i na tome je počivala naša taktika i naš plan. U drugom poluvremenu, kad oni padnu s ritmom igre, da uvedemo naše igrače koji znaju riješiti utakmicu i to se sve obistinilo. Ulaskom Tolića, Jakića i Sammira utakmica je bila riješena, rekao je strateg Lokosa našem Ivanu Dorianu Molnaru.

- Plan je bio da prvo poluvrijeme muškom igrom pokušamo odgovoriti na njihovu agresiju, dok smo u drugom poluvremenu znali da oni ne mogu pratiti naš ritam, da ćemo mi dominirati i pravovremenim izmjenama koje smo pogodili riješili smo utakmicu, zaključio je Tomić.

Njegov kolega na klupi protivničke momčadi Tomislav Stipić čestitao je protivniku na plasmanu u finale, ali i svojoj momčadi na borbenosti.

- Mislim da je prvo poluvrijeme bilo zadovoljavajuće, imali smo vodstvo i nekoliko prilika. Da smo otišli na 2:0, utakmica bi otišla u drugom smjeru. Čestitam Lokomotivi na preokretu, vidi se da su 'klapa', vidi se da su i fizički i individualno jako interesantna ekipa. Lokomotiva je radila pritisak preko bokova, napadala međuprostore, uvela nove, svježe igrače i stavila pred nas veliki zadatak. Čestitam svojoj ekipi na borbi, a Lokomotivi na prolasku u finale, rekao je Stipić za HRT.

Lokomotiva će u finalu Kupa 1. kolovoza u Šibeniku igrati protiv boljeg iz dvoboja Rijeke i Osijeka koji se sastaju u nedjelju na Rujevici (20.15, HTV 2).