Sve više nezadovoljnih pa se Francuzi pitaju: "Kao idioti?"

Njemačka je nastavila s nogometnim prvenstvom, a uskoro se nogometaši vraćaju i u Španjolskoj, Italiji i Engleskoj. Jedina od Liga petica koja je odlučila završiti sezonu je francuska Ligue 1.

Odluka Saveza već je tada izazvala mnogo prašine među klubovima, posebice onima koji su značajno financijski oštećeni. Nezadovoljstvo se javlja još više nakon što ostale jake europske lige kreću s planovima za nastavak.

- Rana odluka da se završi Ligue 1 u Francuskoj izaziva sve više kontroverzi kad druge lige objavljuju datume povratka na terene. Naslovna stranica L'Equipea u Francuskoj: "Kao idioti", napisao je novinar BBC-ja John Bennett uz fotografiju naslovnice gdje su sve vodeće europske lige s "kvačicom" za nastavak prvenstva, a samo francuska je prekinuta.


Podsjetimo, francuska liga (LFP) je koncem travnja odlučila kako je sezona 2019/20. završena zbog pandemije koronavirusa nakon odigranih 28 od predviđenih 38 kola te je zatečeno stanje na tablici proglasila konačnim.

PSG je proglašen prvakom, dok je drugoplasirani Marseille izborio izravni plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone. Amiens i Toulouse su izgubili prvoligaški status.

Još uvijek nije poznato hoće li se igrati ovosezonska finala Liga kupa (PSG - Lyon) i Kupa (PSG - Saint-Etienne).