Španjolski savez dopustio igranje petkom i ponedjeljkom

Španjolski nogometni savez (RFEF) će dopustiti da se utakmice španjolskog prvenstva igraju svaki dan kako bi se sezona završila nakon tromjesečnog prekida uzrokovanog pandemijom koronavirusa.

Španjolska La Liga je i ranije tražila da se utakmice mogu igrati petkom i ponedjeljkom, no Savez to nije dopuštao. La Liga se žalila na tu odluku i trgovački sud je u utorak odbacio njenu žalbu protiv Saveza.

Savez je u srijedu pozdravio odluku suda, ali je objavio da neće stajati na putu ako La Liga želi igrati utakmice svaki dan kako bi se sezona završila što prije.

Između predsjednika RFEF-a Luisa Rubialesa i predsjednika La Lige Javiera Tebasa vlada netrpeljivost, ali su prošli mjesec odlučili surađivati kako bi prevladali krizu koju je uzrokovala pandemija koronavirusa.

- Savez želi pokazati svoje zadovoljstvo današnjom odlukom suca koji odbacuje žalbu La Lige i koja iziskuje da za utakmice ponedjeljkom i petkom treba dobiti odobrenje RFEF-a. Međutim Savez želi pokazati svoju dobru volju i učinit će što treba da olakša da se sezona završi bez problema, navodi se u priopćenju RFEF-a.

- Zato nudimo La Ligi priliku da organizira utakmice petkom i ponedjeljkom jednom kada sezona počne dok ne bude završena, ne tražeći ništa zauzvrat.

Do kraja španjolskog prvenstva, koje je prekinuto 12. ožujka, ostalo je 11 kola, a trebalo bi se nastaviti 11. lipnja iako za sada još nisu određeni nikakvi termini utakmica.