Nakon Amiensa i Ajaccio traži zaštitu na sudu

Nakon što je Francuski olimpijski odbor (CNOSF) odbio zahtjev francuskih nogometnih drugoligaša za odigravanje kvalifikacija za plasman u Ligue 1, čelnici Ajaccia zaštitu će potražiti na sudu.

Francuski drugoligaši Ajaccio, Troyes i Clermont su uputili zahtjev CNOSF-u da se održe kvalifikacije za plasman u elitni razred francuskog nogometa, no Francuski olimpijski odbor je odbio njihov zahtjev.

Olimpijski odbor je odgovorio klubovima da se pridržavaju odluke o prekidu prvenstva zbog pandemije koronavirusa.

Odlukom vodstva Francuskog nogometnog saveza vodeća momčad druge lige Lorient i drugoplasirani Lens promovirani su u viši rang natjecanja.

Ajaccio, koji je u trenutku prekida bio treći s bodom manje od drugoplasiranog Lensa, najavio je kako će zaštitu potražiti na sudu.

- Odmah ćemo podnijeti žalbu Državnom vijeću kako bismo osigurali da se poštuju naša prava i sportska jednakost, naveo je AC Ajaccio u izjavi.

Prije desetak dana tužbu je podnio i Amiens nezadovoljan odlukom o prekidu prvenstva zbog čega će ispasti iz Ligue 1 i završiti u nižem rangu natjecanja.

Kada je odluka donesena, Amiens je za Nimesom zaostajao svega četiri boda, a do kraja sezone ostalo je deset utakmica.

- Smatramo da je ta odluka o prekidu prvenstva suprotna pravednosti u sportu. Riječ je o sankcijskoj odluci Lige. Ova je odluka nepoštena i protiv ove odluke primorani smo na borbu, pred sudom, rekao je predsjednik kluba Bernard Joannin.