'Mi smo jedna od najpogođenijih ekipa, no treba se pomiriti s time'

Hrvatski košarkaški reprezentativac i član turskog Anadolu Efesa Krunoslav Simon vratio se u Zagreb prije mjesec dana i nakon što je poništeno tursko prvenstvo iščekivao je odluku o nastavku euroligaške sezone. Od danas je i službeno - natjecanje je prekinuto i prvaka neće biti.

Euroliga i Eurokup otkazani, nema pobjednika

-
Nažalost evo, ali što je tu je. Igrali smo odličnu sezonu od prve utakmice. Mislim da smo stvarno imali i igru i unutar ekipe smo se osjećali odlično tako da sigurno da smo mi jedna od najpogođenijih ekipa tom odlukom. Ali, kao što sam rekao, to je tako i treba se pomiriti s time, rekao je Simon našem novinaru Ivanu Dorianu Molnaru.

U njegovoj trećoj sezoni u Anadolu Efesu klub je nakon 28 kola bio vodeći na ljestvici Eurolige ispred Reala i Barcelone. Simon je na parketu provodio 23 minute po utakmici uz prosjek od devet koševa.

- Imam fenomenalne suigrače uz sebe i mislim da sam to iskoristio na najbolji mogući način. Stvarno sam zadovoljan i baš zbog toga mi je žao da je sezona ovako završila, kaže Simon.

Turski Efes ima mogućnost produžiti suradnju s uskoro 35-godišnjim hrvatskim bekom, hoće li ostati u Istanbulu?

- Evo, iskreno, koliko sam ja dobio informaciju prije nego sam otišao u Zagreb, imao sam informaciju da bih trebao ostati, ali sad je pitanje. Sezona je završena kako je završena, sigurno je da će klubovi imati financijske gubitke, izjavio je hrvatski reprezentativac.

Kao Zagrepčaninu, neostvarena mu je želja zaigrati za Cibonu.

- Sad, je li to Cibona ili neki drugi klub... nažalost, moj KK Zagreb više ne postoji tako da ćemo vidjeti koje će biti opcije. Ja se nadam da imam još koju dobru sezonu ispred sebe u inozemstvu, izjavio je Simon.

Komentirao je i splitski kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre koji je pomaknut za sljedeću godinu.

- Imamo dosta vremena da se pripremimo, da se uhvati prava forma, 2016. smo kao totalni autsajderi pokazali da se može doći na Olimpijadu tako da ne vidim zašto ne bismo opet to ponovili, rekao je Krunoslav Simon. Jer za reprezentaciju će, kaže, igrati dok god bude mogao.