Promjena termina SP-a u skijanju: To je bolna odluka, ali razumna

Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju predviđeno da se održi u veljači 2021. u Cortini d'Ampezzo trebalo bi biti pomaknuto na ožujak 2022. godine, odnosno nakon Zimskih olimpijskih igara u Pekingu, izjavio je u nedjelju navečer predsjednik Talijanskog olimpijskog odbora (CONI) Giovanni Malago.

- Sutra će predsjednik Talijanskog saveza zimskih sportova Flavio Roda predstaviti čelnicima međunarodnih federacija želju da se SP u Cortini d'Ampezzo 2021. odgodi za ožujak 2022., izjavio je Malago za Rai2.

- To je odluka koju potpuno podržavam, a ministar sporta Vincenzo Spadafora je o tome obaviješten, dodao je predsjednik CONI-ja. 

- To je bolna odluka , ali razumna. Donesena je jer je savez jamac brojnih financijskih aspekata. Ako bude problema u listopadu ili studenom, nećemo moći organizirati SP 2021., dodao je Malago misleći na epidemiju koronavirusa čiji se drugi val očekuje na jesen i zimu.

- Pitanje nije kako organizirati natjecanje, nego kako učiniti da svi budu sigurni - sportaši, osoblje novinari, navijači, pojasnio je.

- 2022. će biti Zimske olimpijske igre u Pekingu (od 4. veljače do 20. veljače 2022.). Trebalo bi onda najprije imati ZOI, a zatim SP u Cortini, zaključio je.

S više od 32.000 preminulih od koronavirusa prema zadnjim službenim podacima, Italija je jedna od zemalja koju je najviše pogodio COVID-10.