Rudeš postao Dinamo Zagreb, bivši izbornik potpredsjednik

Košarkaški klub Rudeš osnovan je 1972. godine inicijativom nekolicine košarkaških entuzijasta iz istoimenog zagrebačkog naselja.

-
Tijekom 48 godina rada i postojanja, kroz klub je prošao veliki broj kvalitetnih igrača te je postao stabilan i prepoznatljiv klub koji se natječe u Prvoj ligi Hrvatskog košarkaškog saveza, objavili su iz ovog zagrebačkog kluba pa istaknuli:

- Od 2006. godine i dolaskom nove uprave u Klub na čelu s predsjednikom Mladenom Miholićem, klub mijenja strategiju i posebna pažnja usmjeruje se prema radu s mlađim dobnim uzrastima te klub u vrlo kratkom vremenu postaje jedan od najrespektabilnijih hrvatskih klubova u radu s djecom i mladeži. Više od 200 djece predškolskog i školskog uzrasta koji se natječu u svim ligama u organizaciji Košarkaškog saveza Zagreba i Hrvatskog košarkaškog saveza najbolji su dokaz upravo tog kvalitetnog i posvećenog rada. Klub je osnivač i mini košarkaške lige Rudeš koja iz godine u godinu ima sve više polaznika i sudionika mlađeg školskog uzrasta.

U klubu je od 2011. na mjestu potpredsjednika bivši hrvatski izbornik Neven Spahija. Iz kluba ističu kako dolaskom Spahije "KK Rudeš ambiciozno, predano i promišljeno kreće na put prema samom vrhu hrvatske košarke", a sada i s novim imenom.