Pucar naslijedio Gaćinu u ruskom velikanu

Tomislav Pucar oprostio se od Bundeslige. Nakon odigrane sezone u najjačoj europskoj ligi oprostio se od svog njemačkog kluba Fulde.

- Ligu smo završili na desetom mjestu. Iza mene je dosta naporna sezona, svaki meč je bio na 'nož'. Klub se odlučio da će na trećoj poziciji igrati mlađi igrač tako da smo sve vukli Filus i ja. Uz ovakav sistem to nam nikako nije odgovaralo. Koliko čujem i to će se mijenjati, od sljedeće sezone neće se više igrati parovi. Na kraju sam ostvario 16 pobjeda i devet poraza, rekao je će Pucar.

Novi iskorak u karijeri je potpis za jedan od najjačih europskih klubova koji vodi naš proslavljeni stolnotenisač Zoran Primorac. Odlične igre našeg najbolje rangiranog stolnotenisača nisu prošle nezapaženo te će 24-godišnji hrvatski reprezentativac nakon Pule, Zagreba, Bad Homburga, Kolpinga i Fulde karijeru nastaviti u UMMC-u. Rusi su se nakon nekoliko sezona oprostili od našeg Andreja Gaćine te potpisali našeg Pucara.

Riječ je o klubu iz grada Verkhnyaya Pyshma, koji ima šezdesetak tisuća stanovnika te je smješten u neposrednoj blizini Ekaterinburga. Često su u završnicama europskih natjecanja, jednom su osvojili Europski kup, dok su u Ligi prvaka dvaput završili na drugom mjestu. U ovoj prekinutoj sezoni izborili su polufinale Lige prvaka.

- Potpisao sam na tri godine što mi odgovara. Meni je to odlično jer ću se moći više fokusirati na svoj napredak, više treninga, Pro Toureve itd. Također, ruska liga će mi odgovarati jer nemaju puno mečeva tijekom sezone, već se sve igra turnirski.

No, tek treba vidjeti kako će se sve razvijati zbog pandemije Covida 19.

- Ne znam kakva je trenutna situacija, jedino što znam da im liga počinje u listopadu. Nadam se da će sve biti u redu do tada. Klub je uvijek pucao na vrh u svim natjecanjima i tu se ne bi trebalo ništa mijenjati, zaključio je hrvatski stolnotenisač.