"Do sredine lipnja očekujemo odluke o nastavku teniske sezone"

Krajem prošlog tjedna odlučeno je da vrhunskog tenisa na ATP i WTA turnirima neće biti do konca srpnja. Ta odluka uključuje i ATP turnir u Umagu koji prvi put nakon 30 godina neće biti održan. Ipak, tenis bi se mogao zaigrati na Braču, jer turnir tenisačica u Bolu još uvijek nije otpisan.

- Još nema definitivne potvrde, ali s gotovo stopostotnom sigurnošću možemo reći da će pri objavi nastavka teniske sezone bolski turnir dobiti svoje mjesto u kalendaru, kaže direktor turnira Feliks Lukas, navodeći da je opcija novi termin u kolovozu ili rujnu, umjesto prethodno planiranog termina početkom lipnja.

- U slijedećih desetak dana ćemo obaviti sve razgovore s lokalnom samoupravom u Bolu i našim državnim tijelima koja su nadležna u slučaju organizacije velikih manifestacija. Odluku o potvrdi organizacije turnira donijet ćemo najkasnije do kraja ovog mjeseca, a do sredine lipnja očekujemo i odluke ATP-a i WTA-a o nastavku sezone, dodao je Lukas u razgovoru s Lovorkom Magdićem koji možete poslušati OVDJE.