Njemačko košarkaško prvenstvo će završiti turnirom u Münchenu

Njemačka košarkaška liga (BBL) dobila je dopuštenje regionalne bavarske vlade za održavanje turnira u dvorani Audi Dome u Muenchenu, na kojem će 10 klubova odlučivati o naslovu prvaka, objavila je njemačka agencija dpa.

Njemačka liga je u prekidu od sredine ožujka, zbog pandemije izazvane širenjem koronavirusa, a u utorak je na sastanku kabineta bavarskog premijera Markusa Soedera dano zeleno svjetlo za turnir koji će biti održan u lipnju.

U subotu je nastavljeno natjecanje u nogometnoj Bundesligi, ali košarka će biti jedini veliki dvoranski sport koji će dovršiti prekinutu sezonu. Naime, rukometna, odbojkaška i hokejaška liga su odlučile prekinuti natjecanja.

Turnir u Muenchenu trebao bi započeti prvog vikenda u lipnju, a uz branitelja naslova Bayern, na njemu će još sudjelovati MHP Riesen Ludwigsburg, Hakro Merlins Crailsheim, Alba Berlin, EWE Baskets Oldenburg, Rasta Vechta, Brose Bamberg, BG Goettingen, Ratiopharm Ulm i Fraport Skyliners iz Frankfurta.

Sustavom natjecanja predviđeno je da će momčadi biti podijeljene u dvije skupine po 5, a nakon toga će po četiri najbolje momčadi nastaviti natjecanje doigravanjem od četvrtfinala. U doigravanju će se igrati po dvije utakmice iz kojih će se rezultati zbrajati, a bolja momčad ostvariti plasman dalje.

Tijekom turnira sve će momčadi biti u karanteni u hotelu.

Momčadi će imati tri tjedna za pripreme tijekom kojih će igrači i osoblje redovito biti testirani.