Inter, Bayern i Real za europske zdravstvene djelatnike i bolnice

Nogometni klubovi Inter, Real Madrid i minhenski Bayern zajedno će odigrati nekoliko prijateljskih utakmica s ciljem prikupljanja sredstava za zdravstvene ustanove i djelatnike koji su na prvoj liniji protiv koronavirusa. 

- Europski kup solidarnosti - "nogomet za heroje" igrat će se 2021. godine, s ciljem zajedničkog slanja poruke solidarnosti i isticanja važnosti kohezije između europskih zemalja, slanja konkretne pomoći medicinskim djelatnicima i bolnicama, objavili su na svojim stranicama Nerazzurri. 

Točno održavanje ovog prijateljskog turnira bit će poznat kada budu poznati i kalendari svake momčadi i kada se navijači budu mogli vratiti na stadion. 

- Pandemija je snažno pogodila stanovništvo diljem svijeta. Velika predanost zdravstvenog osoblja bila je presudna kako bismo mogli gledati prema budućnosti, izjavio je predsjednik Intera Steven Zhang.

- Ovom inicijativom želimo im zahvaliti i proslaviti njihov rad, a istovremeno poslati poruku jedinstva i solidarnosti među narodima, dodao je. 

Prihod od svih utakmica ići će zdravstvenim ustanovama. Utakmica Inter-Bayern igrala bi se u Milanu, a u Madridu Inter-Real, dok bi u Muenchenu igrali Bayern i Real.