James: Definitivno nisam digao ruke od sezone

Zvijezda Los Angeles Lakersa LeBron James izjavio je kako nije digao ruke od nastavka NBA sezone i želi da ona krene što prije, pa ako treba i bez gledatelja. 

- Definitivno, nisam digao ruke od sezone. Moji suigrači i ja, cijeli Lakersi, mi želimo igrati. Dosta je igrača za koje znam da žele igrati, rekao je 35-godišnji James za Uninterrupted.

- Vidimo da se neki sportovi, poput UFC-a i nogometa, vraćaju. Čujemo da će uskoro početi i bejzbol, rekao je igrač Los Angeles Lakersa.

- Znate, volio bih ponovo igrati. Obožavam košarku. Znam kako inspiriramo cijeli sport. Što je prije moguće, želimo vratiti košarku igru našim navijačima, rekao je James.

- Naravno, ne želimo ugroziti zdravlje naših igrača ili njihovih obitelji. To je pandemija o kojoj nemamo pojma, koju ne možemo kontrolirati. Slušat ćemo ljude koji prate pandemiju, brojeve, podatke. Ali želim se što prije vratiti igranju, kazao je James čiji su LA Lakersi (49-14) jedna od četiri NBA momčadi koja je osigurala nastup u doigravanju.

NBA sezona prekinuta je 11. ožujka kada je utvrđeno da je Rudy Gobert pozitivan na koronavirus.

Još uvijek nema konkretnih planova za nastavak sezone. Za sada se razgovara o nastavku u jednom ili više gradova u SAD-u, a Orlando i Las Vegas su najizgledniji.

Povjerenik NBA lige Adam Silver nedavno je izrazio nadu da će odluka o nastavku sezone biti poznata do početka lipnja.

Trenutno oko polovica svih košarkaških momčadi, uz dopuštenje američkih lokalnih vlasti, može otvoriti dvorane za trening. Ali igrači treniraju individualno.

- Iako nisam bio uzbuđen zbog ideje da igram bez gledatelja, sada to želim. Želim što prije biti na terenu, dodao je James koji je do prekida sezone upisao 25.7 koševa i 10.6 asistencija u prosječno 34.9 minute po utakmici.