Hrvatska Davis Cup reprezentacija ponovno u Zadru

Skupina hrvatskih tenisača, koje će predvoditi Borna Ćorić, u Zadru će sljedeća dva tjedna odraditi dio programa svojih priprema za nastavak sezone. Svakodnevno će vježbati na teniskom kompleksu u Športskom centru Višnjik.

– Imao sam u Zagrebu pripremni blok, pretežito je bila riječ o fizičkim pripremama. Sad je na red došla teniska igra i Zadar, rekao je Ćorić koji ne krije da se izvrsno osjeća u Zadru: – Ovdje mi je veoma ugodno, okruženje je fantastično. Drugo, veoma je bitna teniska infrastruktura. Višnjik je logičan izbor jer ima vrhunski teniski kompleks s nedavno dovršena tri terena s betonskom podlogom.

Ove je zadarske pripreme Ćorić sa svojim timom osmislio kao, kako on kaže, drugi blok.

– Igra će biti u prvom planu, sve što tenisku igru čini. Radi se o programu koji prethodi trećem bloku cijelih priprema za natjecateljsku sezonu. Naravno da ovdje neću biti sam jer će u ovim pripremama sudjelovati i drugi hrvatski igrači i svima nam je cilj optimalno odraditi program kako bismo u završnicu priprema ušli na najvišem stupnju pripremljenosti.

Naše tenisače uz Zadar vežu i emotivne uspomene na polufinale Davis cupa u kojem su nadigrali Amerikance, a potom i osvojili to prestižno natjecanje.

– Emocije su duboke, sve je bilo izvrsno tih dana na Višnjiku i u Zadru!

Osim Ćorića, u Zadru će biti još i Matija Pecotić, Nino Serdarušić, Borna Gojo, Duje Ajduković i Dino Prižmić.

Dok se situacija s teniskim natjecanjima ne normalizira, Donna Vekić u Osijeku u lipnju okuplja najbolje hrvatske tenisače na humanitarnom turniru.

- Bit ću tamo i koliko sam čuo, svi naši reprezentativci će isto tamo biti. Mislim da će biti super tjedan, jako mi se sviđa ideja također. Svima nam fali malo mečeva, zaključio je Ćorić.