Barcelona i Real počeli s treningom u manjim grupama

Španjolski klubovi su u ponedjeljak krenuli s kolektivnim treninzima u manjim grupama u skladu sa zdravstvenim protokolom kojeg je odredila La Liga, a s ciljem nastavka prvenstva u lipnju, poslije više od dva mjeseca pauze do koje je došlo zbog pandemije koronavirusa.

Igrači Barcelone vratili su se na terene svog centra već ujutro i na društvenim mrežama su objavljene fotografije na kojima se vidi nekolicina igrača poput Gerarda Piquéa i Sergia Busquetsa.

Real Madrid je također počeo s treninzima u svom trening kompleksu u predgrađu glavnog španjolskog grada. Na fotografijama koje je objavio Kraljevski klub može se vidjeti kapetan Sergio Ramos kako trči s Danijem Carvajalom ili Marcelo s Raphaëlom Varaneom.

Početak treninga je treća faza "plana postepenog popuštanja" španjolske vlade koja je odobrila trening su skupinama s po deset igrača najviše. Ta se odluka odnosi na sve klubove pa i na Barçu i Real koji se nalaze u regijama gdje mjere popuštanja ne idu tako brzo.

- To je odluka s razIne ministarstva. Bilo je vrlo važno da sve momčadi mogu trenirati jednako, izjavio je u nedjelju predsjednik LaLige Javier Tebas za Movistar+.

Nakon što je španjolsko prvenstvo prekinuto 12. ožujka zbog pandemije koronavirusa, klubovi su počeli s individualnim treninzima 8. svibnja s najvše šest igrača na terenu u isto vrijeme uz poštivanje fizičkog distanciranje i ostalih zdravstvenih mjera. Igrači moraju dolaziti odvojeno, već odjeveni za trening, s rukavicama i maskama i mjeri im se temperatura.

Javier Tebas nije ni u jednom trenutku razmišljao o završetku prvenstva te se nada da će se sezona nastaviti  11. i 12. lipnja.

- Ali mi radimo da budemo spremni kada god odrede da se prvenstvo nastavlja. Zdravstvene vlasti su te koje će reći kada ćemo nastaviti, ponovio je u nedjekju navečer Tebas.

Sa 231.350 potvrđenih slučajeva zaraze i 27.650 preminulih, prema zadnjim podacima zdravstvenih vlasti koji su objavljeni u nedjelju navečer, Španjolska je jedna od najpogođenijih zemalja pandemijom koronavirusa.