Barcelona dogovorila dolazak Pjanića, Pogba prema Juventusu?

Prema pisanju španjolskog Sporta Barcelona i Juventus dogovorili su razmjenu igrača u kojoj će katalonskog velikana pojačati Miralem Pjanić i Mattias Di Sciglio, a u suprotnom smjeru će ići Nelson Semedo.

Uz dvojicu igrača, Barcelona će dobiti i financijsku nadoknadu od 25 milijuna eura.

S druge strane, transfer Paula Pogbe (27) iz Manchester Uniteda u Juventus sve je bliže ostvarenju, objavio je francuski dnevnik L'Equipe.


Pogba već duže vrijeme želi otići, jer smatra da Manchester United nije u stanju konkurirati najboljim engleskim i europskim klubovima. U ljeto sljedeće godine ističe mu ugovor i na Old Traffordu znaju da je predstojeći prijelazni rok zadnja šansa da ugrabe novac na ime odštete.

Juventus, pak, želi proći što je jeftinije i zato u sklopu transfera nudi veznjaka Adriena Rabiota, kojeg su prošle godine dobili besplatno, a koji se nije snašao u Juveu.

Ukoliko se ostvari ovaj transfer, Pogba će postati jedinstveni slučaj u modernoj nogometnoj eri. Sa 16 godina došao je u nogometnu akademiju Manchester Uniteda.

U engleskom klubu nije dobio priliku, pa je u ljeto 2012. preselio u Juventus gdje je doživio igrački procvat. No, onda se je 2016. vratio u Manchester United, koji je za njega platio 105 milijuna eura, što je tada bio rekordni nogometni transfer. A sada bi se Pogba opet trebao vratiti u Juventus.