Stefanidi pobijedila Nageotte i Newman u izazovu

Grčka atletičarka, olimpijska pobjednica u skoku u vis s motkom, Katerina Stefanidi u subotu je pobijedila u natjecanju na daljinu preskočivši 34 puta letvicu na visini od 4 metra u 30 minuta Amerikanku Katie Nageotte (30) i Kanađanku Canadienne Alysha Newman (21).

No s ukupno 85 preskoka tri atletičarke nisu uspjele ostvariti cilj, a to je da 98 puta preskoče letvicu na 5 metara što je uspjelo prije dva tjedna atletičarima Renaudu Lavillenieu, Armandu Duplantisu i Samu Kendricksu koji su inaugurirali ovo natjecanje na daljinu koje se prenosi preko interneta što može pratiti više od milijuna gledatelja diljem svijeta.

Atletika, blokirana zbog krize s koronavirusom kao i ostali sportovi, pokušava pronaći način da se atletičari natječu te je najavljeno još različitih izazova sljedećih tjedana s obzirom na to da su Olimpijske igre u Tokiju odgođene za godinu dana, Europsko prvenstvo u Parizu otkazano, a međunarodni mitinzi neće početi prije kolovoza.

S obzirom na to da nisu imale skakaonicu u svom dvorištu kao muški kolege, atletičarke su skakale na mjestu gdje treniraju - Katerina Stefanidi u Ateni, Katie Nageotte u Georgiji, a Alysha Newsman u okolici Toronta.

Grčka skakačica je pratila ritam metronoma kako bi dosegnula brojku od 36 preskoka koje su imali Lavillenie i Duplantis, no na kraju u zadnjim minutama je srušila letvicu i nije ju uspjela sama staviti kako zahtijevaju pravila.

- Renaud (Lavillenie) mi je rekao da mu je bilo loše dugo nakon natjecanja 3. svibnja i vjerujem mu jer ja to sada osjećam, rekla je Stefanidi. - No koliko god bio iscrpljujući taj format natjecanja protiv sata, to je dobra način da se ojača duh. Ponekad je dovoljno samo skakati, a ne previše razmišljati, dodala je.