Pilot kobnog leta nije bio pod utjecajem alkohola i droge

Pilot helikoptera koji se srušio s Kobeom Bryantom i još sedam osoba nije bio pod utjecajem alkohola ili droge, piše u izvješću mrtvozornika, a prenose američki mediji.

Ured medicinskog istražitelja-mrtvozornika okruga Los Angeles objavio je nalaze obdukcije svih devet žrtava koje su poginule u padu helikoptera nedaleko od Los Angelesa 26. siječnja.

Obdukcijom je potvrđeno da su teške ozljede izazvane nesrećom uzrok smrti svih nastradalih.

U opširnom izvještaju, koji ima 180 stranica, navodi se kako u tijelu 50-godišnjeg pilota Are Zobayana nisu pronađeni tragovi droge i alkohola. Ipak, piše da je Bryant koristio medikament metilfenidat (Ritalin), koji se koristi za liječenje ADHD-a. Taj je lijek na listi zabranjenih supstanci Svjetske antidopinške agencije, jer povećava eksplozivnost i snagu sportaša.

Uzrok nesreće, koja se dogodila uslijed guste magle, i dalje se istražuje.

U nesreći je poginula i Bryantova 13-godišnja kći Gianna te njezine suigračice 14-godišnja Alyssa Altobelli i 13-godišnji Payton Chester. Poginuli su i roditelji Alysse Altobelli, John Altobelli i Keri Altobelli, majka Payton Chester, Sarah Chester i pomoćna trenerica Christina Mauser.