Brazilac u 43. godini produžio ugovor s Montpellierom

Teško je pronaći nogometaša koji je prešao četrdesetu, a još je u stanju igrati na visokoj razini i to u jednoj od najjačih europskih liga. Takav je brazilski stoper Vitorino Hilton, koji će u rujnu proslaviti 43. rođendan, a s francuskim prvoligašem Montpellierom produžio je ugovor za još jednu sezonu.

Hilton je standardni prvotimac Montpelliera i ove sezone odigrao je 33 utakmice u svim natjecanjima, a njegov klub je završio na osmom mjestu prvenstvene ljestvice. Iako se nagađalo kako će okončati karijeru, Hilton će odigrati još jednu sezonu.

- Veseli nas što će još jednu sezonu biti s nama. Moguće je da sljedeće godine potpišemo novi ugovor, a kad završi karijeru poslat ćemo ga u NASA-u da pregledaju njegovo tijelo, izjavio je predsjednik Montpelliera Laurent Nicollin.

Hilton igra u Francuskoj od 2004. godine, nosio je dres Bastije, Lensa, Marseillea (2008. - 2011.), a u Montpellieru je od 2011.

- Igrati na najvišoj razini u 43. godini, pa to je više od sna. Vjerojatno će mi ovo biti posljednja sezona, ali siguran sam da ću u njoj najviše uživati, kazao je Hilton.