Trener Augsburga propušta prvu utakmicu zbog paste za zube

Trener njemačkog prvoligaša Augsburga Heiko Herrlich neće biti nazočan u subotu na prvoj utakmici nastavka sezone sa svojim klubom jer je izašao iz hotela kupiti pastu za zube i tako prekršio pravila karantene.

Herrlich je trebao debitirati kao trener u subotu na utakmici protiv Wolfsburga, nakon što je njemačko prvestvo bilo prekinuto na dva mjeseca zbog pandemije koronavirusa.

- Pogriješio sam napustivši hotel, priznao je Herrlich koji je otišao u trgovinu kupiti pastu za zube i kremu za tijelo.

- Zbog te pogreške neću voditi trening u petak i neću biti zadužen za momčad na utakmici protiv Wolfsburga u subotu, dodao je.

Herrlich, koji je 2000. godine operirao tumor na mozgu, spada u rizičnu skupinu.

Bundesliga, koja u subotu 16. svibnja prva od jačih europskih liganastavlja prvenstvo, morala je da bi dobila dopuštenje za to obvezati se na strogih zdravstvenih mjera. Tako su sve momčadi u obaveznoj karanteni sedam dana prije početka prvenstva kako bi se smanjio rizik od zaraze.

Bivši njemački reprezentativac 48-godišnji Herrlich je 10. ožujka postavljen za treera Augsburga, na čijoj klupi mijenja Martina Schmidta, smijenjenog zbog loših rezultata.

Bivši igrač Dortmunda (1995.-2004.) do sada je trenirao Leverkusen (2017.-2018.), a s Ausbourgom je potpisao ugovor do 2022. godine.