Đoković namjerava osvojiti više Grand Slamova od Federera

Novak Đoković uvjeren je da će osvojiti najviše Grand Slam naslova i biti najdulje vladajući svjetski broj jedan do trenutka svog teniskog umirovljenja. 

Tridesetdvogodišnji Srbin trenutačno je na prvom mjestu ATP ljestvice i vlasnik je 17 Grand Slam naslova, dva manje od Rafaela Nadala i tri manje od Rogera Federera.

- Vjerujem u sebe. Mislim da mogu uzeti najviše Grand Slamova i srušiti rekord najduže vladajućeg broja jedan. To su moji ciljevi, rekao je Đoković u razgovoru s Grahamom Bensingerom.

Đoković je bio u odličnoj formi uoči epidemije koronavirusa, osvojio je ATP Cup sa Srbijom i svoj osmi Australian Open, a potom je uzeo i peti naslov u Dubaiju, produljivši niz bez poraza na 21.

Roger Federer je na broju jedan ATP ljestvice proboravio rekordnih 310 tjedana, a 237 tjedna bez prekida. Đoković je zasad ukupno na vrhu bio 282 tjedna, a u kontinuitetu najduže 122 tjedna. Federer u kolovozu puni 39 godina.

- Ne vjerujem u ograničenja, to su samo iluzije ega i uma, rekao je Đoković, koji vjeruje da može jednako dobro kao sad igrati barem do 40. godine života.

Ne tako davno priča je bila drugačija i Novak je bio na rubu teniskog umirovljenja nakon poraza od nepostavljenog Benoita Pairea u Miamiju 2018. godine.