Harry Kane pomaže Leyton Orientu

Napadač engleske nogometne reprezentacije i Tottenhama Harry Kane (26) sponzorirat će dresove engleskog četvrtoligaša Leyton Orienta u idućoj sezoni.

- Rođen sam i odrastao sam nekoliko milja od stadiona i stvarno sam sretan što imam priliku pomoći klubu u kojem je započeo moj profesionalni put, rekao je Kane.

Kane je u Leyton Orient stigao sa 17 godina na posudbu iz Tottenhama i bio mu je to prvi seniorski klub. Prvi profesionalni gol zabio je upravo u dresu "O'sa", koji su poznati i kao drugi najstariji londonski klub osnovan 1881. U dresu Leytona Kane je postigao pet golova u 18 nastupa.

Umjesto imena sponzora Leyton Orient će na dresovima imati ispisane poruke podrške zdravstvenim radnicima u borbi s epidemijom koronavirusa.

Tako će na dresu za domaće utakmice biti ispisana poruka podrške "herojima na prvoj liniji fronte", gostujući dres će imati poruku podrške dječjem hospiciju Haven House, a treća kombinacija poruku podrške humanitarnoj udruzi Mind.

- Ovo mi također, daje platformu da se mogu zahvaliti mnogim herojima i dobrotvornim organizacijama koje pružaju njegu i podršku u ovim zahtjevnim vremenima, dodao je Kane.

Londonski četvrtoligaš, kao i mnogi drugi klubovi, ima financijskih problema, nakon što je koronavirus paralizirao svijet sporta.

- Nalazimo se u neizvjesnim i zabrinjavajućim vremenima, ali zahvaljujući velikim naporima to ćemo zajedno prebroditi. Hvala ti, Harry, na nevjerojatnoj podršci i velikodušnosti, kazao je izvršni direktor kluba Danny Macklin.