PPD Zagreb sudjelovat će u novom elitnom rukometnom natjecanju

Osim što je najavljeno igračko umirovljenje Damira Bičanića,  na prvoj konferenciji za novinare nadolazeće sezone PPD Zagreba potvrđeno je da će zagrebački klub sudjelovati u novoj Ligi prvaka, natjecanju u kojem će biti prvaci država s najboljim nacionalnim koeficijentom, njih devet - Francuska, Njemačka, Mađarska, Sjeverna Makedonija, Španjolska, Poljska, Danska, Hrvatska i Portugal.

- Klub je dobio službeni dopis EHF-a u kojem smo obaviješteni da smo od iduće sezone sudionici elitne Lige prvaka. Postojeći format s 28 klubova se mijenja i od sljedeće sezone će imati 16 klubova, dvije skupine po osam. Izravan plasman u tu Ligu prvaka imaju prvaci država s najboljim nacionalnim koeficijentom, točnije njih devet i to Francuska, Njemačka, Mađarska, Sjeverna Makedonija, Španjolska, Poljska, Danska, Hrvatska i Portugal. Pretpostavljam da će i drugoplasirani iz Njemačke, Francuske i Mađarske također biti tu putem pozivnica, jer dijeli ih se šest, a zasad ju je tražila samo Wisla Plock. Bit će to i za nas veliki izazov jer je tu sama krema europskog rukometa, rekao je direktor kluba Vedran Šupuković.

No, da je Liga prvaka ipak velik zalogaj, vidjelo se ove sezone. Naime, u 14 utakmica ostvarili su samo dvije pobjede uz jedan remi. Kriza uzrokovana koronavirusom neće pomoći da se osnaže, kada se podvuče crta u vezi s gubicima dodatno će djelovati, a ovisno o tome imaju tri plana koji uključuje i korekcije plaća igrača.


Pojačali se već jesu, i to uoči krize, potpisali su Matanović, slovenski reprezentativac Mlakar, srpski vratar Jandrić, Burić koji je bio na posudbi sada je igrač Zagreba, a tu je i šest hrvatskih reprezentativaca , srebrnih sa zadnjeg EP-a, među kojima je i kapetan Zlatko Horvat, a njemu pak ističe ugovor na kraju ove sezone.