Prepreke za pokretanje Premier lige: Igrači ne žele biti zamorci

Londonski gradonačelnik Sadiq Khan protivi se ideji da se Premier liga nastavi u glavnom gradu sljedeći mjesec, dok pandemija COVID-19 i dalje svakodnevno izaziva stotine smrtnih slučajeva u Velikoj Britaniji.

- Sadiqu je izuzetno stalo da se Premier liga i profesionalni sport općenito nastave. Međutim, u trenucima dok je zemlja još uvijek u krizi, a stotine ljudi svakodnevno umire, vjeruje da je prerano raspravljati o ponovnom uspostavljanju Premier lige i vrhunskog sporta u glavnom gradu, kazao je glasnogovornik za Evening Standard.

- Kao navijač Liverpoola, Sadiq naravno, želi povratak Premier lige, dodao je glasnogovornik. - Ali to se može dogoditi samo kad je to sigurno i ne može dodatno opterećivati NHS i hitne službe.

Pet klubova Premier lige ima sjedište u Londonu, Arsenal, Chelsea, Tottenham, West Ham i Crystal Palace.

Izvršni direktor Udruženja igrača Gordon Taylor smatra kako je ključno da se poduzmu sve mjere opreza za igrače.

- Igrači se ne žele smatrati zamorcima i to će se odnositi na sve u profesionalnom sportu, rekao je Taylor za Sky Sports.

- Radi se o uspostavljanju ravnoteže sigurnosti i pokušaja da se vratimo u normalu što je više moguće.

Velika Britanija je najteže pogođena zemlja u Europi s više od 32.000 smrtnih slučajeva prijavljenih zbog koronavirusa, dok ima više od 223.000 potvrđenih slučajeva.