Tony Parker "jedini mogući" predsjednik Lyona nakon Aulasa

Bivši NBA košarkaš Tony Pakers najizgledniji je novi predsjednik francuskog nogometnog prvoligaša Olympique Lyona, ali tek od 2023. godine kada će dugogodišnji čelnik sedmerostrukog prvaka Francuske Jean-Michel Aulas odstupiti s dužnosti.

Nekadašnji igrač San Antonio Spursa i ponajbolji francuski košarkaš svih vremena, a bliski je prijatelj Aulasa, koji je više navrata izrekao da ga može naslijediti samo Parker. Aulas i Parker su i poslovno vezani, s obzirom da je Lyon postao 30-postotni vlasnik košarkaškog kluba Asvel, kojeg je kupio upravo Parker.

Vlasnik četiri naslova NBA prvaka je po završetku igračke karijere postao sportski menadžer, a nedavno je 38-godišnjak za reviju reviju potvrdio da želi postati predsjednik nogometnog kluba.

- Ako me Aulas zamoli da preuzmem Lyon, neću ga moći odbiti. Obojica imamo sličnu viziju glede poslovanja kluba.

Aulas (71) je predsjednik od 1987. godine, a svih sedam naslova prvaka je postignuto tijekom njegove vladavine (2002., 2003., 2004., 2005., 2006., 2007., 2008.).

Odluka o prekidu Francuske lige zbog koronavirusa ostavila je Lyon na sedmom mjestu i bez nastupa u Europi, prvi put od 1997. godine.