Kobno vježbanje kod kuće: Joviću napukla kost u stopalu

Srpskom 22-godišnjem nogometašu Luki Joviću napukla je petna kost u desnom stopalu uoči povratka na treninge u klupskom centru, izvijestio je Real Madrid nakon što su ga pregledali klupski liječnici.

Jović se ovoga tjedna vratio iz Srbije, gdje je proveo oko 50 dana tijekom kojih su nogometaši u Španjolskoj zbog koronavirusa morali biti u stanovima i kućama. Ondje su individualno trenirali od kada je 13. ožujka zaustavljeno prvenstvo. Jović je bio uhvaćen u Srbiji kako se ne pridržava karantene.

Nakon povratka iz Srbije Jović je trenirao u Madridu.Ozlijedio se dok je vježbao kod kuće, izvijestile su španjolske novine Marca. Prema prvim procjenama, Jović će s terena izbivati barem šest tjedana.- Povratak će ovisiti o razvoju ozljede, priopćio je klub.

Srpski napadač je u Real Madrid stigao u prošlom ljetnom prijelaznom roku iz njemačkog Eintrachta uz odštetu od 60 milijuna eura, a potpisao je šestogodišnji ugovor s "kraljevskim klubom". U ukupno 24 nastupa za Real u svim natjecanjima sakupio je svega 770 minuta uz skroman učinak od dva gola i jedne asistencije.

La Liga očekuje nastavak prvenstva u lipnju. Jedanaest kola prije kraja Real Madrid se nalazi na drugom mjestu sa 56 bodova, dva manje od vodeće Barcelone.