Pjanić pristao na Barcelonu, Rakitić sve bliže odlasku

Miralem Pjanić, reprezentativac BiH i dugogodišnji vezni igrač Juventusa, pristao je na transfer u Barcelonu i sad se Juventus s katalonskim klubom treba dogovoriti o odšteti, piše La Gazzetta dello Sport.

U planu je bila razmjena za brazilskog veznjaka Arthura Mela, no Barcelona se ne želi odreći Brazilca i Gazzetta piše da pokušavaju uključiti druge igrače, poput Rakitića i Artura Vidala. Već ranije spominjao se interes Juventusa za reprezentativca Hrvatske koji nije ni u prvom planu kod novog trenera Barcelone Setiena, kao ni kod bivšeg trenera Valverdea. Barcelona ima i Coutinha na posudbi u Bayernu za kojeg se interesira Newcastle, a i Coutinho bi mogao biti kao jedna od opcija za zamjenu.

U Barceloni bi najradije transfer odradili čistom razmjenom, bez novčane odštete, no jasno je da Pjanić u ovom trenutku vrijedi puno više od Rakitića, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na 15 do 20 milijuna eura.

Rakitić je nedavno izjavio kako bi se volio vratiti u Sevillu, no Sevilla ne želi ulaziti u nova pojačanja s obzirom na prekid prvenstva zbog koronavirusa. Nedavno se pojavio interes i za igrača Monaca Bakayoka, tako da je Rakitiću konkurencija pojačana i zbog situacije gdje bi Sevilla morala otkupiti ugovor Ivana Rakitića jer Barcelona trenutno nije zainteresirana za zamjene s igračima Seville.