Rudić objavio kraj karijere: Žao mi je što nisam završio s trofejem

Ratko Rudić, najtrofejniji svjetski vaterpolski stručnjak odlučio je nakon 39 godina i više od 40 osvojenih trofeja te posljednjeg trenerskog angažmana u Pro Reccu završiti trenersku karijeru, ali će i dalje ostati uz vaterpolo, otkrio je u intervjuu za Sportske novosti.

Rudićeva trenerska karijera počela je prije 39 godina, malo nakon OI-ja u Moskvi, okončana je u Italiji. Trajala je od 1981. do početka svibnja 2020., kada je odlučio u sportskoj pauzi radi koronavirusa prekinuti trenersku karijeru. 

- Sad je zbilja kraj. I ovo je konačno, rekao je Rudić.

Rudiću je počela i dvotjedna obvezna karantena. Zato sada mobitel zvoni "sve u šesnaest".

- Moram priznati da nemam vremena svima odgovoriti. Sve novine u Italiji, RAI, ali i Sky Sport. Stvarno velik publicitet, što je, hajde, dobro i za vaterpolo, objasnio je Rudić.

- De facto sam prvi put u karijeri na neki način ostao bez motivacije. Na kraju krajeva, nije se više ništa moglo napraviti, više ništa nije ovisilo o meni. Mislim da je bilo dovoljno i ovo što sam dosad napravio u karijeri. Da, žao mi je što je kraj ispao baš ovakav, što nisam završio s trofejem, ali opet, na kraju nije mi ipak ničega žao. Kao trener više jednostavno nemam onu želju koju sam imao ranije, rekao je Ratko Rudić.