F1 razmatra staze koje nisu bile u originalnom kalendaru za 2020.

Nakon što su morali odgoditi ili otkazati prvih deset od rekordne 22 utrke iz originalnog kalendara za ovu sezonu, čelni ljudi Formule 1 raspravljali su o mogućnosti održavanja natjecanja na stazama koje nisu bile uključene u plan prije nego što je svijet paralizirala pandemija izazvana širenjem koronavirusa, objavio je britanski Sky Sports.

-
Neumorno radimo od Australije i u aktivnoj smo vezi s našim promotorima kako bismo sastavili potencijalni kalendar za 2020. Pred nama su dva izazova: identificirati lokacije na kojima možemo održavati utrke i dokučiti kako ćemo transportirati sve ljude i opremu na te lokacije, izjavio je čelni čovjek Formule 1 Chase Carey nakon videokonferencije na kojoj se raspravljalo i o financijskim rezultatima za prvi kvartal ove godine.

Prema sadašnjem planu sezona bi trebala započeti početkom srpnja u Austriji, a plan je da se u kalendaru nađe 15 do 18 utrka koje će se bodovati za Svjetsko prvenstvo.

- Vodimo razgovore sa svim našim promotorima, ali i s upraviteljima staza koje se trenutačno ne nalaze u kalendaru za 2020., kako bismo bili sigurni da smo iscrpili sve opcije, izjavio je izvršni direktor F1 Ross Brawn.

Tako se kao opcija pojavio povratak u Njemačku, a na popisu mogućih domaćina natjecanja našli su se Imola, Portugal i Malezija.

Prva utrka sezone trebala bi se održati 5. srpnja na Red Bull Ringu u austrijskom Spielbergu.

- Vrlo lako je moguće da ćemo u Austriji imati natjecanje i 12. srpnja, najavio je Chase Carey.

Takav bi scenarij mogao biti ponovljen i u sljedeća dva tjedna nakon toga na stazi u Silverstoneu.

- U poodmakloj smo fazi slaganja rasporeda europskih utrka do početka rujna, uključujući natjecanja tijekom kolovoza, kada je uobičajena stanka. Očekujemo da u prvom dijelu neće biti gledatelja na tribinama, ali se nadamo da će ljubiteljima Formule 1 biti dopušten dolazak uz stazu u kasnijoj fazi sezone, istaknuo je Carey.

- Osjećamo se vrlo dobro vezano za broj lokacija koje će biti u mogućnosti i žele ugostiti utrke u ovoj godini, dodao je čelni čovjek F1.