Pulev i Joshua bi se mogli boriti u pulskoj Areni

Predstavnik bugarskog boksača Kubrata Puleva je u četvrtak izjavio kako bi se borba za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji protiv Britanca Anthonyja Joshue mogla održati pred gledateljima u pulskoj Areni.

Pulev, 38-godišnji bivši europski amaterski prvak u superteškoj kategoriji, trebao je boksati protiv Joshue na stadionu engleskog prvoligaša Tottenhama u Londonu 20. lipnja, no borba je odgođena zbog pandemije koronavirusa.

Prošli je tjedan Britanski boksački odbor (BBBofC) objavio kako se nada da će se profesionalne boksačke borbe moći nastaviti u srpnju bez gledatelja, no promotor Eddie Hearn je kazao da Joshua pristaje boriti se pred praznim gledalištem samo ako je to "jedina mogućnost".

- Dana su nam četiri tjedna da nađemo novi teritorij ako se situacija i mjere u Engleskoj ne promijene, izjavio je Pulevljev menadžer Ivaylo Gotsev nakon razgovora s predstavnicima Joshuinog kampa.

- Razgovaramo o Hrvatskoj, tamo je jedinstveni rimski amfiteatar - Arena u Puli. Aktivni smo u tim razgovorima, kazao je, dodajući da bi se borba mogla održati u kolovozu ili rujnu.

U pulskoj Areni koncerte su održali Luciano Pavarotti, Sting i Elton John. Tamo su 2012. odigrane također i dvije hokejaške utakmice.

- Sviđa nam se ta opcija jer je u Europi, u sredini kontinenta, dodao je Gotsev.

- Sama arena tako bi mogla ugostiti jedinstveni sportski događaj. A osim toga, bila bi prilika i za gledatelje uz poštivanje svih potrebnih mjera. No mora postojati suglasje obje strane, kazao je Gotsev.

- Ne mogu boksati u Bugarskoj jer Joshua neće pristati. On se htio boriti kod kuće, ali je zbog više sile to otpalo. Kubrat se međutim htio boriti i u Joshuinom dvorištu iako su suci njegova obitelj, istaknuo je Pulevljev menadžer.

Tridesetogodišnji Joshua je osvojio naslov svjetskog prvaka po WBA, WBO i IBF verzijama pobijedivši jednoglasnom odlukom sudaca Andyja Ruiza Jr. u Saudijskoj Arabiji u prosincu.

Joshua se najprije trebao boriti s Pulevom u Cardiffu na stadionu Principality u listopadu 2017. ali tada se Bugarin čiji je nadimak "kobra" povukao zbog ozljede ramena.