Podravka sporazumno raskinula ugovor sa šest igračica

Zbog novonastalih okolnosti uzrokovanih pandemijom koronavirusa, Rukometni klub Podravka Vegeta, baš poput drugih sportskih kolektiva, našao se u nezavidnoj situaciji te je morao pribjeći i donošenju nekih nepopularnih mjera u cilju očuvanja opstojnosti kluba.

Hrvatski rukometni savez poništio je sva natjecanja u svojoj nadležnosti za sezonu 2019./2020. te je time RK Podravka Vegeta ostala bez već gotovo osvojene titule prvakinja te vrlo vjerojatno i bez osvajanja Kupa.

Drugi šok za koprivnički klub bila je odluka Europske rukometne federacije (EHF) o poništavanju svih europskih natjecanja osim Lige prvaka i Lige prvakinja. Podsjetimo, Podravka Vegeta trebala je igrati polufinale EHF kupa, možda i finale, no ovako je natjecateljska sezona za rukometašice Podravke Vegete završila s velikim žaljenjem, razočarenjem te pomalo i određenom dozom gorčine.

Kako bi se sačuvala opstojnost kluba, radnih mjesta, te sportska perspektiva u narednim sezonama klub je morao donijeti i neke nepopularne odluke. Neke od mjera odnosile su se i na smanjenje plaća aktualnom igračkom kadru.

U koprivničkoom klubu ponosno ističu činjenicu da su sve igračice shvatile ozbiljnost situacije u kojoj se gotovo cijeli svijet našao te su sve bez pogovora prihvatile odluku o smanjenju svojih primanja do trenutka stabilizacije aktualne situacije odnosno početka natjecanja u narednoj sezoni.

S igračicama koje su već ranije iskazale želju za odlaskom u neku drugu rukometnu sredinu, Podravka Vegeta vodila je nimalo jednostavne razgovore. No, uz obostrano razumijevanje, na kraju je došlo do sporazumnog prekida suradnje sa šest igračica - Anom Debelić, Elenom Gjorgjijevskom, Jovanom Risović, Tjašom Stanko, Andreom Ianasi te Anetom Benko. Svima njima klub je zahvalio na svemu napravljenom i poželio im da, prije svega očuvaju dobro zdravlje, te da se vesele novim sportskim uspjesima u nekim drugim rukometnim sredinama.

Igračice koje će i u narednoj sezoni nositi dres RK Podravka Vegeta nastavljaju s treninzima na otvorenom do kraja svibnja kada slijedi uobičajeni odmor. Novi ciklus priprema za sljedeću sezonu počet će u srpnju.