Nadal bi najradije preskočio 2020. i pripremao se za 2021.

Ponajbolji svjetski tenisač Rafael Nadal izjavio je u utorak za španjolske medije da bi, kad bi mogao birati, najradije preskočio ostatak ove sezone i pripremao se za sljedeću.

- Odmah bih potpisao da se mogu pripremiti za 2021. Više me brine sljedeći Australian Open nego ono što će se dogoditi u ovoj godini, jer je 2020. praktično izgubljena, izjavio je 33-godišnji Španjolac koji se nalazi u izolaciji u svom domu u Manacoru, gdje je i njegova teniska akademija u kojoj je 85 djece "zarobila" pandemija izazvana novim koronavirusom.

Nadal je izjavio da će tenis imati velikih logističkih problema oko nastavka natjecanja u doba pandemije COVID-19, zbog putovanja ljudi od države do države.

- Tužno, neću vam lagati, osjećam kao da smo izgubili godinu života. Kad su ti 33, 34 godine, onda je to još značajnije nego kad ti je 20 i imaš više vremena pred sobom.

Španjolac je zabrinut da će tenisači biti izloženi većem riziku od ozljeda kad se vrate u akciju, nakon što nisu mogli normalno trenirati tijekom dužeg vremenskog perioda, što za Nadala, s obzirom na dugačku povijest raznih ozljeda i izbivanja s terena, nije nimalo čudno.

Nadal je priznao da je trenirao na privatnom terenu, nakon što su u Španjolskoj ublažene mjere obrane od širenja koronavirusa, ali i da je bio zbunjen informacijama o mogućnosti povratka treninzima, jer mu nije bilo jasno smije li to činiti.

Španjolska vlada je dopustila profesionalnim sportašima nastavak treniranja, ali su sportska borilišta i trening centri i dalje zatvoreni, s iznimkom nogometa i još nekih sportova.

- Nije mi jasno smijem li trenirati ili ne, rekao je Nadal i dodao da ne može koristiti terene u svojoj akademiji, zbog djece koja se tamo nalaze u izolaciji.

- Nitko ne smije ulaziti tamo, zaključio je Nadal.

Teniska sezona je suspendirana najmanje do 13. srpnja, otkazan je turnir u Wimbledonu, a Roland Garros, u kojem je Nadal trijumfirao rekordnih 12 puta, odgođen je za kraj rujna i početak listopada.