'Konačnu odluku o natjecanjima donijet će Stožer civilne zaštite'

Poboljšanje epidemiološke situacije aktualiziralo je pitanje povratka sportskim natjecanjima. Iako su mnoga otkazana, nogometno prvenstvo planira se nastaviti, a za nove korake o organizaciji očekuju se upute Središnjeg državnog ureda za šport (SDUŠ) i Stožera civilne zaštite koji su jutros imali sastanak o toj i drugim temama.

- Razgovarali smo o dozvoljavanju trenažnih procesa za sve kategorizirane sportaše, ali jedna od tema bila je i mogućnost organizacije natjecanja, dakako bez gledatelja i u strogo kontroliranim uvjetima. Razgovaralo se i o datumima, od kraja svibnja do prve polovice lipnja, ali to još nije ni približno definirano. Osobno se nadam i vjerujem da bi se to moglo dogoditi, ali epidemiološka struka će o tome odlučivati, rekao je državni tajnik za sport Tomislav Družak u razgovoru za Hrvatski radio.

Jasno da je fokus pritom na HT Prvoj ligi nogometaša i završnici Kupa Hrvatske, jer za razliku od gotovo svih kolektivnih sportova, Hrvatski nogometni savez ustrajan je završiti započetu sezonu. Tome u prilog govore već izrečeni argumenti, kao i jučerašnja poruka predsjednika Saveza Davora Šukera.

- Datumi nisu definirani, ali ponavljam da se razmišlja o periodu između 30. svibnja i 15. lipnja. Usklađivao sam to i u razgovoru koji sam obavio s izvršnim direktorom HNS-a Marijanom Kustićem, jer oni bi kroz današnji dan mogli donijeti neke odluke. No, ponavljam, ni SDUŠ niti HNS ne mogu donijeti konačnu odluku o datumu nastavka natjecanja, već će to učiniti Stožer civilne zaštite, dodao je Družak.

Cijeli razgovor Marka Miličića s Tomislavom Družakom poslušajte ovdje.