Šivolija dobio meč protiv koronavirusa: Bilo je kriznih trenutaka

U Hrvatskoj je sve manje oboljelih i sve više onih koji su pobijedili koronavirus. Takva je i priča boksača Marija Šivolije.

Kada je odlazio u London na kvalifikacije za Olimpijske igre, nije ni sanjao da će mu taj put zauvijek ostati u sjećanju. Naime, nakon povratka dijagnosticiran mu je COVID-19, a put do ozdravljenja trajao je dugih 45 dana.

Nekadašnji viceprvak Europe i viceprvak svijeta u boksu, najdulji meč u životu imao je s koronavirusom. Dva dana nakon što se vratio  iz Londona s olimpijskih kvalifikacija osjetio je prve simptome, a test je bio pozitivan.

- Imao sam dva do tri dana laganu temperaturu i imao sam neke čudne bolove u leđima i to je sve što me mučilo ta tri dana, poslije je išlo prema bolje, kaže Šivolija Jelica.

Ipak, prebacili su ga tada na riječku otorinolaringologiju, gdje je uz još 18 pacijenata bio tjedan dana. Budući da nije imao izražene simptome, liječenje je nastavio u crikveničkoj Talasoterapiji.

S bolešću se, kaže nam, dobro borio, a blage simptome koje je imao pripisuje dobroj fizičkoj kondiciji. Ipak, i ovaj se profesionalni sportaš tijekom bolesti borio sa svojim demonima.

- Bilo je i kod mene u tih 40 dana dva dana kriznih momenata kada sam razmišljao što ako se pogorša stanje, što ako nešto pođe po zlu, međutim, nije, hvala Bogu.

Otvoreno je progovorio o bolesti i nije ga bilo strah stigmatizacije. Naprotiv, svojim iskustvom želi pomoći drugima.

- Želim vjerovati da će biti bolje, da će sve ovo proći, da me više neće dohvatiti i da mogu sutra, budem li imun, pomoći drugima, rekao je Šivolija.

Posljednji put testiran je prije nekoliko dana. Dobio je meč - dugo očekivani test bio je negativan, a on je, napokon, nakon četrdeset i pet predugih dana, zagrlio suprugu i malenu Cvitu.