U seriji "Junaci našeg doba" o sjećanjima na veliki doček Vatrenih

U posljednjoj, petoj epizodi HRT-ove dokumentarne serije "Junaci našeg doba", koja nas je provela kroz epsku priču o hrvatskoj reprezentaciji i njezinom putu do finala SP-a u Rusiji, prikazane su večeras snimke s dočeka u Zagrebu i razgovori s reprezentativcima o tom danu.

-  Trg je bio strava, fenomenalan prizor. Popneš se na pozornicu, vidiš te ljude, baklje, bilo je magično, nije izgledalo stvarno, rekao je Milan Badelj.

Ivan Rakitić ispričao je jednu anegdotu s tog dočeka:

- Jednu scenu nikad neću zaboraviti, i sad se naježim kad se sjetim. Bio je jedan stariji čovjek koji je plakao nevjerojatno. Samo je plakao. Doviknuo mi je: "Raketa, za ovaj trenutak sam dao sve. Toliku radost ste nam dali. Ako sutra umrem, neka, sve sam doživio. Da vidim Hrvatsku i naše ljude sretne." Taj trenutak mi je veći i od medalje, veći od Svjetskog prvenstva, rekao je Ivan Rakitić.

Emotivno je sve to doživio i Andrej Kramarić:

-  Sjećam se da sam zaplakao četiri-pet puta, a kasnije nije ni bilo suza za plakanje. Posebno mi je teško bilo jer mi otac nije bio tu, vraćao se automobilom iz Rusije i nije stigao na vrijeme. Taj doček bit će uvijek najbitniji događaj mog života.

U zadnjoj epizodi tražili smo odgovor i na pitanje jesmo li uspjeli iskoristiti učinke tog svjetskog srebra.


Sadržaj je dostupan na multimedijskoj platformi HRTi.