Družak: Stanje je otprilike onakvo kakvo smo i očekivali

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za šport (SDUŠ) Tomislav Družak zajedno sa suradnicima proteklih je dana održao sastanke s čelnicima krovnih športskih udruženja te 15 najvećih nacionalnih športskih saveza na temu aktualne situacije u športu izazvane pandemijom koronavirusa.

Na sastancima je stavljen naglasak na trenutačnu situaciju i sve probleme s kojima se susreće sektor športa te se raspravljalo o financiranju, mogućnostima trenažnih procesa, procjeni gubitaka za sektor športa, ali i izlaznim rješenjima za razdoblje nakon pandemije te koje je korake potrebno poduzeti kako bi se šport čim prije vratio u normalno funkcioniranje, kaže se u priopćenju SDUŠ-a.

Svi sudionici složili su se kako je situacija iznimno teška, kao i u svim drugim područjima djelovanja, te su otvorili mnoga pitanja, ali dali i konkretne prijedloge i rješenja.

Željeli smo izravno od dionika čuti kakva je situacija na terenu i stanje je otprilike onakvo kakvo smo i očekivali. Sve probleme koji su izneseni pokušat ćemo rješavati korak po korak, sukladno situaciji i danim mogućnostima, ali zajednički zaključak je da će se šport sigurno izvući iz ove situacije uz suradnju i sinergiju svih dionika, rekao je državni tajnik Družak.

Osigurano 5.7 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda

Središnji državni ured za šport osigurao je 5.702.470,00 kuna iz Europskog socijalnog fonda za Operaciju Unaprjeđenje i razvoj Informacijskog sustava u športu, priopćeno je iz SDUŠ-a.

Bespovratna sredstva iz ovog fonda osigurana su unutar Prioritetne osi 4 Dobro upravljanje Specifičnog cilja 11. i 1. Povećanje djelotvornosti i kapaciteta u javnoj upravi kroz poboljšanje pružanja usluga i upravljanja ljudskim potencijalima Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020.
Središnji državni ured za šport pokrenuo je Informacijski sustav u športu 2018. godine te su njime uspostavljena dva registra i devet evidencija koji su u završnoj fazi punjenja podataka.

Osiguranim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda dodatno će se unaprijediti postojeći sustav, a sve u svrhu digitalizacije i lakšeg obrađivanja podataka u sustavu.